Folyamatszervezés

Egy vállalat irányítását nagyban megkönnyítheti a professzionális folyamatszervezés, illetve a folyamatok harmonizációja. Mivel a külső környezet állandóan változik, ezért folyamatszervezésre is állandóan szükség van. Szolgáltatásunk keretében vállaljuk vállalatok folyamatainak átvilágítását, és javaslatot teszünk azok átszervezésére.

Miért célszerű?

A folyamatszervezés az információáramlás útját is meghatározza egyben, ezért kulcsfontosságú terület a vállalat hatékonysága szempontjából. Folyamatszervezés esetén tehát fontos, hogy megtaláljuk az információáramlás leghatékonyabb módját. Fel kell fedezni és meg kell szüntetni a hosszabb folyamatokon belüli felesleges párhuzamosságokat.

Szolgáltatásaink

  • Vállalati adatfolyamok átvilágítása, modellezése, szimulálása, ábrázolása, valamint újraszervezése különösen a logisztika, értékesítés, pénzügy és termelés területén.
  • A munkafolyamatokat támogató informatikai megoldások átvizsgálása. Informatikai eszközökkel ugyanis javítható az alkalmazottak közötti együttműködés, az információáramlás, a párhuzamosságok megszüntethetőek, számtalan folyamat teljesen, vagy félig automatizálható.
  • Üzleti folyamtok kiszervezési lehetőségeinek vizsgálata, ha a kiszervezés hatékonyabb és/vagy olcsóbb megoldás, azért hogy a vállalkozás a valódi értékteremtő folyamataira tudjon koncentrálni.